Ma négy órakor a bloemfonteini Vodacom Stadionban, vélhetően 48.000 néző előtt, Kamerun Japán ellen lép pályára.

Bloemfontein nem csak Free State állam közigazgatási központja, de Dél-Afrika igazságügyi fővárosa is egyben. Arról nem is beszélve, hogy J.R.R. Tolkien is a városban látta meg a napvilágot 1892-ben. A kameruni nép, a szövetség, a játékosok, a kapitány és a fogadóirodák elvárásai egyértelműek: le kell győzni Japánt.

A két csapat legutóbb 2007-ben találkozott, az Oitában lejátszott barátságos mérkőzésen Japán 2-0-ra legyőzte Kamerunt.

Várható kezdőcsapatok:
Japán (4-5-1): Kawaguchi; Nakazawa, Tanaka, Nagatomo, Komano; S Nakamura, Matsui, Endo, Hasebe, Honda; Morimoto

Kamerun (4-3-3): Kameni; Chedjou, N’Koulou, Bassong, Assou-Ekotto, Enoh, Makoun, Mbia; Emana, Eto’o, Idrissou

A felkészülési meccsek során mind a két csapat szenvedett. Kamerun helyenként bizakodásra okot adó, de balszerencsés felkészüléséről már volt szó a blogon. Japánnak azonban ezt is sikerült alulmúlnia, zsinórban négy vereséget könyvelhettek el a "Kék Szamurájok". Kamerun erőssége Bassong és Assou-Ekotto felívelései és a szélekről bejátszott, magas labdák lehetnek. A felkészülési meccseken szerzett 5 gólból 4 ilyen szituációkból született. Mindenképp meg kell akadályozni, hogy Honda 30 méternél közelebbről szabadon lőhessen, illetve nem szabad a tizenhatos előterében szabálytalankodni. Hogy miért?

Keisuke Honda második meccse a CSKA Moszkvában

A két kapitány eltérő perspektívából szemléli a mai meccset. Takeshi Okada Dél-Korea némiképp meglepő győzelmét állította követendő példaként fiai elé, míg Paul Le Guen, talán nem a legszimpatikusabb módon, azzal indokolta Alex Song várható kihagyását, hogy nem szeretné a legerősebb tizeneggyel elkezdeni a tornát.

Figyelemreméltő összecsapások:
Honda vs Makoun:
 A CSKA Moszkva zseniális japán irányítója szervezi majd a támadásokat és igyekszik majd minél többször lövőhelyzethez jutni. A Lyon idei BL menetelésének egyik hőse, a már most Essien utódjának kikiáltott Makoun igyekszik majd megállítani Hondát.
Tanaka Tulio vs Eto'o: A brazil születésű japán bekk hálátlan feladata lesz, hogy semlegesítse az egyetlen embert a földön, aki két egymást követő évben is triplázni tudott a klubcsapatával. Eto'o egyértelműen a világ egyik legjobb csatára, két tökéletes idénnyel és tengernyi önbizalommal a háta mögött. Mondjuk az igaz, hogy Tanaka Drogbával már elbánt. Eltörte a kezét.

Várható eredmény: Félidőnként 1 gólt fog szerezni Kamerun és nem nagyon lesz válasza Japánnak. Tippünk: 2-0 (gólszerzők: Eto'o és Webo)
 

Érdekesség: a meccset az az Olegário Manuel Bartolo Faustino Benquerença vezeti majd, aki Fehér Miklós utolsó, tragikus meccsén is bíráskodott.

8 komment

Címkék: honda japán etoo vébé kamerun 2010 preview webo

A bejegyzés trackback címe:

https://leslionsindomptables.blog.hu/api/trackback/id/tr222079808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ala vela 2010.06.14. 02:39:01

ez egy rossz tréfa, japán kellemes 1 0 al elintézi. Honda!

spaceghost 2010.06.14. 07:52:09

azért nem kell lebecsülni a Kameruniakat sem. :)

Jaksi · http://www.cameroon.hu 2010.06.14. 11:25:22

"Paul Le Guen, talán nem a legszimpatikusabb módon, azzal indokolta Alex Song várható kihagyását, hogy nem szeretné a legerősebb tizeneggyel elkezdeni a tornát"

Itt szerintem félreértésről/félrefodításról lehet szó. Amennyire értem a franciát, Le Guen épp azt mondta, hogy a lehető legversenyképesebb összeállításban szeretné kezdeni a tornát. Viszont Alex Song sérülés miatt az utolsó hónapot kihagyta az Arsenalnál, és még nem képes felvenni a megfelelő tempót, ezért kondicionáló edzéseken vesz részt, így elképzelhető, hogy nem kezd Japán ellen. Ezzel egyidőben bejelentette, hogy a kapuban nem Kameni, hanem Souleymanou Hamidou fog kezdeni ezen a vb-n.

A csatársor várhatóan így fog kinézni: Eto'o, Webo, Choupo-Moting. És az sem elképzelhetetlen, hogy Mbia kezd jobbhátvéd poszton.

Tippem a kezdőre:

Souleymanou - Mbia, Bassong, Nkoulou, Assou-Ekotto - Mandjeck vagy Matip, Makoun, Enoh Eyong - Eto'o, Webo, Choupo-Moting.

M.Líviusz 2010.06.14. 11:51:18

webo-nak mindenképpen a kezdőben a helye

markoferko 2010.06.14. 12:09:57

@Jaksi: kösz az infót. én a telegraphban olvastam az edző nyilatkozatát, ott egyértelműen úgy volt fordítva, ahogy írtam. csodálkoztam is, mert nem ilyen embernek ismertem meg le guent. nem tudom, hogy jó ötlet-e souleymanouval kezdeni, kamenit azért nagyobb formátumú kapusnak tartom, nem kéne elvenni az önbizalmát a torna elején. plusz kameni igazi tizenegyesgyilkos, ez később még jól jöhetne

Jaksi · http://www.cameroon.hu 2010.06.14. 13:00:50

Szívesen. ;-)

Egyetértek, én is Kamenit védetném. Sajnos elég rossz formában van, ez már az Afrika Kupán is látszott, de szerintem egy vb-re képes lenne felpörögni, mert tipikus bravúrkapus.

Én elsősorban a camlions.com-ról és a camfoot.com-ról szerzem az infóimat, de ezek francia nyelven írnak.

Angolul a cameroonechoes.org-ot és a cameroon.worldcupblog.org-ot ajánlom. Utóbbi egy elég szubjektív blog, de néha igen érdekes fejtegetésekbe megy bele.

Valamint ebben a blogban is érdekes dolgokat lehet olvasni, szerencsére angolul: georgefominyen.wordpress.com/category/indomitable-lions-of-cameroon/

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.14. 18:11:10

Végtelenül csalódott vagyok. ala vela-nak gratulálok a tippjéhez.

Ilyen hülye taktikával felállni egy defenzív csapat ellen... hát... Komolyan mondom le vagyok sújtva.

Jaksi · http://www.cameroon.hu 2010.06.14. 18:22:41

Sajnos eltaláltam a kezdőt. Tartottam tőle, hogy tényleg ebben a felállításban lép pályára a csapat, mert 4-3-3-ban 3 védekező középpályással játszani számomra érthetetlen. Az meg még inkább az, hogy amikor jól láthatóan nem működik a dolog, akkor miért nem lehet időben elkezdeni cserélni. Matipot 20 perc után lecseréltem volna, de igazából legszívesebben már akkor, amikor egyedül ő nem énekelte a kameruni himnuszt. Emana kihagyása a kezdőből óriási hiba, mint ahogy ez a statikus 4-3-3 is az.

Ilyen buta taktikával játszani egy olyan vébén, ahol az első gól eddig egy kivétellel mindig 3 pontot ért... Áhhh... nem is folytatom... Kiábrándító.
süti beállítások módosítása