Kapusok: Guy Roland N'Dy Assembe (Valenciennes), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor)

Védelem: Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sebastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragücü), Stéphane Mbia (Olympique Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

Középpálya: Achille Emana (Real Betis), Enoh Eyong (Ajax Amsterdam), Jean Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal)

Támadók: Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (Nürnberg), Samuel Eto'o (Internazionale), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webó (Real Mallorca)

3 fiatal újonc is készülhet. Vincent Aboubakar keretbe kerülése engem meglett, a 18 éves csatár még otthon játszik. Jean-Eric Maxim Choupo-Moting (iskolatáskás wikipédia kép!) Hamburgban született és U-19 illetve U-21 szinten Németországot erősítette, míg a 21 éves Gaetan Bong francia U-21 válogatott volt, így a két játékos szerepeltetésére még a FIFÁnak is rá kell bólintania. 

Érdemes lesz figyelni a Bochumban született és még mindig csak 18 éves Joel Matipra, aki első felnőtt idényében 18 Bundesliga meccsen lépett pályára a Schalke színeiben és védekező középpályástól szokatlanul 3 gólt is szerzett. Első meccsén a későbbi bajnok Bayern München ellen például gólt lőtt és a meccs emberének választották.

11 komment

Címkék: fiatal keret vébé kamerun vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://leslionsindomptables.blog.hu/api/trackback/id/tr492041412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.30. 08:56:47

Játszanak is ezek a játékosok? Például az angolok?

Kameni a kezdőkapus? Szerintem ő nagyon jó, de a másik kettőt nem nagyon ismerem (tehát egyáltalán nem:).

markoferko 2010.05.30. 09:49:11

@mbemba: hétfő után lesznek posztok, többek között a keretről is, csak végre be kéne fejezni a szakdogám :D

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.05.31. 18:51:24

Kameni jó kapus, de megmutatta mekkora potyákat képes benézni. És Assembét védettném.

Védők terén könnyebb a választás: Basson, Chedju, Geremi és Mbia. Az öreg Rigó csak azért lett behívva hogy ellensúlyozza Eto'o egóját. Rigobert minden meccsen a 80adik percben fog beállni, kivéve ha kiesik sérülés vagy eltiltás miatt valamelyik pillér, mert akkor a 60adik percben fog Ekkoto helyére.

Középpályán Emana lesz a VB egyik felfedezettje, mellette Makoun, Mandjeck és sajnos a kis Song fog játszani, pedig Matip jobb választás lenne. Bár Alex hajlamos kisárgázni magát, ezért talán bekerül Joel.

Csatársorban Eto'o biztosan kezdő, míg csatártársnak Idrissou fog játszani, aki sajnos béna. Webo sokkal jobb, de az meg önbizalom hiányos. A legjobb lenne 5 középpályással játszani, vagy Emanat betolni árnyék éknek és akkor Matip is beférne.

Egy félelme lehet Kamerunnak, ha túl dinamikusan játszanak, márpedig ez valószínű, akkor sok sárgát fognak összegyűjteni. Ha elkerülik őket a sérülések és a sűrű eltiltások akkor akár döntőbe is juthat a csapat.

Hajrá Kamerun!

Jaksi · http://www.cameroon.hu 2010.06.01. 10:16:16

Friss hír, hogy Choupo-Moting szereplésére rábólintott a FIFA.

Eto'o pedig nyílt levelet írt Millának, sajnos csak franciául találtam meg: camlions.com/eng/news.php?nid=17265

A tartalma kifejezetten korrekt, egy Eto'o kaliberű sztárhoz méltó. Esetleg megérne egy posztot. ;-)

Szerintem Souleymanou fog védeni, mert amióta nem Nkono a kapusedző, hanem Songo'o, azóta Kameni kezd háttérbe szorulni. A védelem: Mbia (v. Geremi), Bassong, Nkoulou, Assou-Ekotto.
A középpályán Alex Song biztos kezd, szerintem Eyong is, a harmadik helyre Makoun az esélyes, de ez három védekezőbb felfogású játékos, tehát Mandjeck és Nguémo sem esélytelen. A csatársor mögött Emana, elöl Eto'o és Webo. Ezt tippeltem volna két hete, de a (vissza)honosítások beleszólhatnak, mert nyilván nem azért hívta be őket Le Guen, hogy a padot koptassák. Song szerintem is mindig kap tíz percet, hogy megdönthesse az éppen megdönthető rekordokat (azért remélem a "három különböző VB-n kiállított játékos" címre nem pályázik :-)).

2010.06.01. 19:05:02

Ma este felkészülési meccs lesz.
20:30
Portugália-Kamerun

a goal.com szerint a várható kezdőcsapatok:
Kamerun:
Kameni; Bassong, Mbia, Nkoulou, Asso-Ekotto; A. Song, Makou, Enoh; Eto’o, Emana, Idrissou

Portugália:
Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Duda; Meireles, Veloso; Simao, Deco, Ronaldo; Liedson

Azt hiszem, belenézek, amíg nem kezdődik a Hollandia-Ghána :)

markoferko 2010.06.01. 19:41:54

ja, és pacho + jaksi: köszönöm a hozzászólásokat!

minority 2010.06.02. 09:11:25

vicces lett volna, ha Eto'o tényleg bevágja a durcit. simán lehetett ettől tartani

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.02. 16:49:22

@minority: hát ahogy elnézem így is van még benne tüske. legalábbis felkészülési (barátságos) meccsen a harmincadik perc környékén kiállíttatni magukat csak amatőrök szokták, meg aki idegből megy fel a pályára.

Azért az a 3-1, 60 perces emberhátrányba a csk. nélkül, 2-0nál gólt rúgva, Portugália ellen, nem olyan rossz. A szív látszik, hogy megvan. Csak kezdeni kéne valamit Rába'o-val valamit.
süti beállítások módosítása